Yoğurt Nasıl Yapılır? |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Nasıl Yapılır?Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun Ben genelde yoğurdu akşam üzeri mayalıyorum gece açıp dolaba koyuyorumSabaha kadar dolapta bekleyince daha güzel oluyor |
|