![]() |
Marmara Bolgesine Ait Kulturel Yemekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmara Bolgesine Ait Kulturel YemeklerMarmara bölgesinin yemekleri ![]() ![]() ![]() Bozüyük (Bilecik) 1 ![]() ![]() 2 adet yumurta 250 gr ![]() 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tutam tuz 1 kg ![]() 1 su bardağı susam 50 gr ![]() 400 gdr ![]() 6 su bardağı tozşeker (ravak için) 5 su bardağı su(ravak için) Hamur elde etmek için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeli Tavuk Çorbası (Kocaeli) 1 tavuk göğüs eti 4 su bardağı tavuk suyu 15 gr tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 çarliston biber 1 çuska biber 1 küçük havuç 1 küçük kabak Tuz ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pazılı Kuzu Kapama (Kocaeli) 6 parça kemikli kuzu eti 4-5 sap taze soğan 4 pazı yaprağı 2-3 diş sarımsak 45 gr tereyağı 1 su bardağı su Tuz 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaysepi (Kocaeli) 2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği 1 su bardağı su 1 ![]() 30 gr tereyağı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasa Böreği (Kırklareli) 1 kg pırasa 2 çorba kaşığı domates salçası 3 çorba kaşığı sıvıyağ Hamur için: 500 gr un Su Sıvıyağ Tuz 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poğaça (Kırklareli) 1 su bardağı ılık süt 1 paket (42 gr) yaş maya Yarım su bardağı sıvıyağ Aldığı kadar un Tuz Üzeri için: 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı susam 1 çay kaşığı çörekotu 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul Pilavı MALZEMELER 450 gr ![]() 125 gr ![]() 1 adet Hindi Fileto 1 su bardagi konserve bezelye 1 tutam safran 1 çay kasigi toz zencefil 50 gr ![]() 50 gr ![]() Tuz YAPILIŞ TARİFİ Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk ![]() ![]() Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk ![]() ![]() bardak hindi suyunu ayirin ![]() ![]() safsani hindi suyuna ilave edin ![]() ![]() zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin ![]() ateste suyunu çekene kadar pisirin ![]() ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin |
![]() |
![]() |
|