![]() |
Patates Garnuturunun Puf Noktasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Garnuturunun Puf NoktasiPatates garnitürü hazırlamada şeker miktarı az patatesler kullanılmalıdır ![]() ![]() Patates kızartmalarında : Mısır özü olin soya yağlarını zeytinyağına tercih etmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Patates kızartması yapılırken kapağı kapamamak lâzımdır ![]() Kızartmanın hafif pembe renkte olması gerekir ![]() Patatesler kızgın yağa atılıp sertleşinceye kadar dokunmamak sertleştikten sonra karıştırarak kızartmak lâzımdır ![]() Patatesler kızardıktan sonra kağıt yayılmış bir kaba çıkarılır ![]() Yağın yanmaması için kızartmaların bol yağda ve derin kapta yapılması lâzımdır ![]() ![]() ![]() Haşlama patatesten garnitür yapılacağı zaman patates haşlama suyuna 1/2 limon sıkılacak olursa patatesler dağılmaz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|