Midye Poğaça Tarifi-Midye Poğaça Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye Poğaça Tarifi-Midye Poğaça YapılışıMidye Poğaça Nasıl Yapılır?-Midye Poğaça Tarifi-Midye Poğaça Yapılışı Midye Poğaça Malzemeler: 4 su bardağı un 1çorba kaşığı kuru maya 2 yumurta beyazı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 çay bardağı ılık süt (orjinal tarifte 1 çay bardağı) 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz 1 tatlı kaşığı mahlep Arasına sürmek için 150 gr tereyağı İçi için: Beyaz peynir maydanoz Yapılışı :Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur Yumuşak bir hamur olması için gerekirse biraz daha süt eklenebilirYumuşak bir hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya bölünür Her bir parça orta büyüklükte açılır Birinci hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülür ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da üzerine tereyağ sürülür Rulo şeklinde sarılır Kalan iki hamurda aynı şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir Kesilen yeri altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür Ortasına peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun |
|