Muhacir Böreği Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhacir Böreği Tarifi![]() MALZEMELER İçi İçin: Yarım kilo kıyma 6 Adet Soğan( isteğe göre daha fazlada konulabilir) 5-6 Adet Biber 3 Adet Domatez Yarım Yemek Kaşığı Salça( İsteğe Bağlı) Tuz Karabiber Kırmızı Pul Biber YağHamuru İçin: Yarım Kilo Un Aldığı Kadar Su Çay Kaşığının Ucunda Tuz Çay Kaşığının Ucunda Karbonat HAZIRLANIŞI: Öncelikle iç malzemesi hazırlanır Tavaya kıyma konulur Kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur Suyunu çekince çok az yağ ilave edilir Daha Sonra sonğan ilave edilir onlarda kavrulduktan sonra biberler ilave edilir birazda biberler kavrulup domates ilave edilip saçayı tuzu kara biberi ve pul biberini ilave edip domates ölünceye kadar kavrulmaya bırakılır![]() Daha sonra hamuruna geçilir Bir kaba un konulup ortası daire şeklinde açılır İçerisine bir fiske tuz ve bir çay kaşığının ucunda karbonat( yemek sodası) ve su ilave edilir Hamurun yumuşak olması gerekiyor Bunun içinde suyunu çok koymaktan kaçının Suyunuda ilave ettikten sonra yoğrulmaya başlanır yoğrulduktan sonra kesilip yuvarlar bezeler haline getirilir![]() Bezeleri eşit parçalara ayırıp(9 altına 9 üzerine gibi) az oklavayla açılıp yağ ürülür ve üstüne bir fiske un ilave edilip diğer açılan hamurla kapatılır bu böle gider en son katına yağ sürülüp un serpilmez Diğer ayrırdığımız bezeleride aynı şekilde yapıp üst üstte koulan hamur tepsi büyüklüğünde açılır![]() Açtığımız hamur tepsiye serilir ve üzerine iç malzemesi ilave edilir ![]() İç Malzemesi eklendikten sonra diğer parçada açılıp malzemenin üzeri kapatılır Üzerine Yağ sürülür Sürüldükten Sonra 200′c lik fırına sürülür( daha önceden ısıtılmalı) Kızarıncaya kadar pişirilir ve servis yapılır![]() ![]() AFİYET OLSUN… NOT: Börek piştikten sonra yumuşaması için üzerine az bişi su serpip naylonla örtülür ve üzerine bez serilip az birşey bekletilir… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|