Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boşnak Mantısı Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEMELER: Hamuru için: 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ iç malzemesi için: 2 adet kuru soğan 250 gr kıyma tuz karabiber YAPILIŞI: Yoğurma kabımıza unu ve tuzu ve sıvı yağını koyup yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek güzelce yoğuruyoruz Daha sonra bu hamurumuzun üzerine nemli bir bez koyup yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz Bu arada iç malzemeyi hazırlayabiliriz Tavamıza bir miktar sıvı yağ alıp önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından da kıymamızı atıp kavurma işlemine devam edioruz En son tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz Yarım saatin ardından hamurumuzu 5 eşit parçaya bölüp her birini merdane yardımıyla biraz açıyoruz (çok büyük olmayacak çünkü bunlar dinlendirilmeye alınacak tekrar)ve üzerine sıvı yağ sürüp bir tepsiye alıyoruz Bu işlemi tüm hamurlarımıza uygulayıp tekrar dinlenmeye alıyoruz Hamurlarımızı dinlendikten sonra onları önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütüyoruz ne kadar ince olursa o kadar güzel olur açma işlemimiz bittikten sonra içi malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruz Rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz Tüm hamurlar için aynı işlemi uyguluyoruz en son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkan mantılarımızı hafif ılındıktan sonran tepsideyken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve tepsinin üstünü kapatıp yoğurtları çekmelerini sağlıyoruz yoğurdu çekince servis edebilirsiniz![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|