![]() |
Cızlama Tarifi-Cızlama Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cızlama Tarifi-Cızlama YapılışıCızlama Nasıl Yapılır?-Cızlama Tarifi-Cızlama Yapılışı Malzemeler 1) 1/2 paket yaş maya 2) 1 veya 1 ![]() 3) 1 su bardağı ılık su 4) 1/2 bardak zeytinyağ 5) 1 tatlı kaşığı tuz 6) 1 tatlı kaşığı şeker Üzeri için 1) 1 adet yumurta 2) 2 dolu çorba kaşığı kaymak (bulamazsanız krema da olabilir diye düşünüyorum) 3) 5 kaşık yoğurt 4) 3 kaşık sıvıyağ 5) Yarım çay kaşığı tuz Yapılışı Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek 2 saat mayalanmaya bırakılır ![]() Mayalanan hamurdan koparılan parçalar uzun şeritler haline getirilip 5-6 cm uzunluğunda kesilir ![]() ![]() Boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilen hamur bezelerinin üstü iki üç parmakla tepelerinden biraz bastırılarak sıkılır ![]() ![]() Ayrı bir kapta ![]() ![]() Önceden ısıtılmış sıcak fırında ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|