Tavalokum Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavalokum Tarifi(Resimli Anlatım)[*]- 1 çay bardağı yoğurt[*]- 1 çorba kaşığı tuz[*]- yarım paket hamur mayası (yaklaşık 20 gr)[*]- ılık su[/list] Harcı için malzemeler;
Un derin bir kabın içine konulur ortası açılarak açılan kısma yağ yoğurt maya tuz katılarak kekten biraz daha sert bir kıvama gelinceye kadar ılık su ilave edilerek el ile yoğrularak hamur haline getirilir Hamurun mayalanması için içinde hamur olan kap bir beze sarılarak 15 - 2 saat bekletilir Harcın hazırlanması; Bir adet patates haşlandıktan sonra nohuttan biraz küçük parçalar halinde doğranır Soğanlar ve yeşil biberler de blenderdan geçirilir yada çok küçük parçalar halinde doğranır bir kabın içine konulan doğranmış patates soğan ve biberin üzerine domates rendelenir oluşan harcın üzerine tuz karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır Başka kapta margarin eritilerek soğutulur Hamurun ele yapışmaması için eller yağlandıktan sonra mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avucun içini kaplayacak kadar açılır Açılan hamurun içine yapılan harçtan ceviz büyüklüğünde konularak harç dışarıya taşmayacak şekilde hamur kapatılır Yapılan tavalukum bir kabın içindeki yağa sokulup çıkarıldıktan sonra tepsiye konulur Diğer tavalukumlar da benzer şekilde yapılır ve her birisi bir birine bitişik şekilde tepsiye yerleştirilerek 45 dakika fırında pişirilir Yanında ayran yada meyve suyuyla içilmesi tavsiye olunur Afiyet olsun Alıntı |
|