Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cantık, lokumu, tarifi, tava

Cantık Tava Lokumu Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cantık Tava Lokumu Tarifi







karabiber

Tarif •
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup maya eriyene kadar elinizle karıştırın
• Üzerine yoğurt sıvıyağı ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edin
• 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın
• Hamuru mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin
• Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin
• Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
• Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın
• Elinizi sıvıyağa batırarak mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın
• Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın
• Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin
• Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin
• 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın

ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.