![]() |
Cantık Tava Lokumu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cantık Tava Lokumu Tarifi![]() Tarif • Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup ![]() ![]() • Üzerine yoğurt ![]() ![]() ![]() • 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup ![]() ![]() • Hamuru ![]() ![]() • Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin ![]() • Tuz ve karabiber ilave edip ![]() ![]() • Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın ![]() • Elinizi sıvıyağa batırarak ![]() ![]() • Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp ![]() ![]() • Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin ![]() • Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin ![]() • 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() ekolay |
![]() |
![]() |
|