![]() |
Sakızlı Türk Kahvesi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Türk Kahvesi YapılışıDamla Sakızlı Türk Kahvesinin Yapılışı aslında normal bizim kahvemizle aynı şekilde olmakla birlikte ufak farklılıklar bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Osmanlı döneminde ise özelilikle doğal damla sakızı üreten köyler Sakız Adası'nın diğer köylerine göre daha da zenginleşmişlerdi ![]() ![]() Geleneksel bir Osmanlı lezzeti olan "Sakızlı Muhallebi"nin yanı sıra Osmanlı'nın kumda veya közde pişirilen geleneksel Türk kahvesine de damla sakızı aroması ilave edilmiş ve ortaya eşsiz bir lezzet çıkmıştır ![]() 1 parça damla sakızı (nohut büyüklüğünde) havanda iyice ezerek toz haline getirilir ve 100 gram çekilmiş kahveye katılarak iyice karıştırılır ve kavanozda saklanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|