Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, hilal

Hilal Ekmek

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hilal Ekmek





yumurtayı sutlu karışıma ilave edin [*]Un ve tuzu ilave edip hamur haline gelene dek yoğurun[*]Hamuru elastik ve pürüzsüz olana dek tezgah üstünde elinizle yoğurmaya devam edin[*]Hafif yağlanmış kabınıza koyup kabarması için bırakın 1 saat kadar[*]Kabarmış hamurunuzu 12 eşit parçaya bölüp toplar yapın[*]İlk top sekli verdiğinizden başlamak üzere (dinlenmiş hamur çünkü) tezgaha alıp elinizle hafif düzleştirirken üçgen sekli verin Sonra merdane ile bastırıp uzunca (yaklaşık 15cm kadar) bir üçgen sekli olana kadar sekil vererek acın Un koymanıza gerek yok hamur tezgaha yapışıp sekil vermenize yardımcı olacaktır[*]Daha sonra geniş kenarından iki elinizle dürerek sarıp ucunu çırpılmış yumurta sarısı ile yapıştırıp hilal sekli verin Yağlanmış tepsinize dizin[*]Hamurların hepsini bu şekilde bitirdikten sonra yarim saat kadar tekrar kabarması için bekletin[*]Üstüne hafif sut ile inceltilmiş çırpılmış yumurta sarısı sürüp isterseniz çörekotu susam haşhaş tohumu serpin[*]400F (200C) dereceli önceden ısıtılmış fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişirin yaklaşık 20-25 dakika kadar

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.