Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pay, sebzeli, tarifi

Sebzeli Pay Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Pay Tarifi





MALZEMELER
HAMUR IÇİN
15 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Margarin
3-4 Çorba Kaşığı Su
Tuz Kırmızıbiber
İÇ MALZEMESİ
250 gr Brokoli
5-6 Dal Maydanoz
1 Dolmalık Biber
2 Pırasa
4 Havuç
1/2 Limon Suyu
BEŞAMEL SOS İÇİN
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Un kabartma tozu tuz ve kırmızıbiberi harmanlayın Margatini ekleyerek yoğurun Yavaşça su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamut elde edinÜzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakın
Brokoliyi parçalara ayırın Maydanoz biber ve pırasaları doğrayın Havuçları ince ince dilimleyin Sebzeleri fırın kalıbına alın Limon suyunu gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Beşamel sos için; margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun Sütü azar azar ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Tuz karabiber ekleyip fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine dökün
Hamuru 15 cm kalınlığında açıp kalıbın üzerine kaplayın Artan kısımlarıyla üzerine şekiller yapın Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 30 dakika daha fırında pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.