[*]Yarım tavuk göğsü ( kemikli bütün alıp haşlayıp yarısını kullanalım daha lezzetli olsun diye )[*]Bir yumurta[*]Bir kase çekilmiş ceviz[*]Karabibertuz[*]Sıvıyağ[*]Üzeri için yumurtanın sarısı[/list]
YAPILIŞI:
Öncelikle 5 yufkayı aralarına sıvıyağ sürerek üstüste fırın tepsisine alalımTepsiye sığması açısından kenarlarını kıvırabiliriz Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek tutalımFırından çıkınca kaynar durumdaki tavuk suyumuzu kepçe yardımıyla yufkalarımızn her yanına gezdirelimDidilmiş tavuk göğsü bir yumurtatuzkarabiber ile iç malzememizi hazırlayıp yufkaların ortasına döşeyelimGeniş taraftan sıcak sıcak rulo yapalım tüm bunları yaparken acele hareket etmemiz lazım tavuk suyunu dökdükten sonra yufka gereğinden fazla yumuşayabilirBüyük bir rulo tepsimize sığmayacağı için ortadan ikiye bölüp fırın tepsimize alalımBir kaç saat dolapta bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana dek tutalımÇıkrınca 2 cm eninde dilimleyip servis tabağımıza alalım
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.