Katlı Açma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katlı Açma Tarifi![]() Malzemeler:
Yapılışı: Sütün 1 bardağını ılıtıp mayayı eritinunu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıp diğer malzemeleride koyup hamuru yoğurun hamuru önce 2 ye sonrada her bezeyi 6 ya bölüp 12 beze elde edelim 1 paket margarinide 10 parçaya bölüp 6 bezeyi tabak kadar açıp 5 katına margarin sürüp en üste sürmeden 6 katı birden açın sigara böreği gibi kesip malzemeyi koyup kıvırın aynı işlemi diğer 6 bezeyede uygulayıp tepsiye dizin 1 saat kadar beklettikten sonra yumurta sarısı sürüp susam ekip fırınlayın![]() Kaynak: Oktay Usta |
|
|
|