![]() |
Sakızlı Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sakızlı Çörek TarifiMALZEMELER 1 su bardağı eritilmiş ![]() 1 su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız ![]() Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak) 3-4 adet ![]() Üzeri İçin; 2 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı çörek otu HAZIRLANIŞI Derin bir karıştırma kabının içine yağı ![]() ![]() ![]() Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim ![]() Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım ![]() Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak ![]() ![]() Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim ![]() ![]() Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim ![]() Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim ![]() Üzerlerine çörek otu serpiştirip ![]() ![]() 30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|