Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ananaslı, lor, peynirli, tarifi, tart

Lor Peynirli Ananaslı Tart Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Ananaslı Tart Tarifi





MALZEMELER
Hamuru için
200 gr un
2 adet yumurta
1 paket vanilya
100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı ananas suyu

Üzerinin harcı için;
500 gr tuzsuz lor peyniri
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağı ananas suyu
1 çay kaşığı tarçın
3-4 dilim Ananas (tavla zarı formunda küp küp doğranacak)

HAZIRLANIŞI
Hamur için derin bir yoğurma kabının içine un ve vanilyayı koyup karıştıralım Üzerine yumurtaları kırıp ananas suyu ve oda sıcaklığında yumuşamış margarin ekleyip yoğurmaya başlayalım Tart hamuru iyice toparlanıp kulak memesinden az biraz sert kıvama geldiğinde artık yoğurma işlemini bırakalım ve hamuru bir kenarda 30 dakika kadar dinlenmeye alalım
Bu arada tartımızın üzerinin harcı için derin bir kasenin içinde; lor peyniri ananas suyu tarçın ve küp doğranmış ananasları karıştıralım
Öte yandan başka bir tasın içinde iyice çırptığımız yumurta sarılarını da bu lor peynirli harcımızın içine aktaralım
Öte yandan 25-30 cm çapındaki klasik tart kalıbımızın (kenarları tırtıklı) içine ve kenarlarını yumuşak bir margarinle yağlayalım Hatta içine 1 tatlı kaşığı unu serpiştirirseniz pişen tartınız çok kolayca yerinden çıkacaktır Bir kenarda dinlenen ve iyice özleşen hamurumuzu çok hafif unlu tezgahın üzerine alalım Bir merdane ya da oklava yardımıyla tart kalıbının büyüklüğüne getirelim Sonra da hamurumuzu tezgahın üzerinden kaldırıp yağlanmış tart kalıbının içine bastırarak yerleştirelim Ayrıca hamurun uçlarını da kalıbın kenarlarına doğru 2 parmak kadar yükseltelim Artık hazırladığımız lor peynirli ananaslı harcımızı bu tart hamurunun havuz gibi açılan ortasına dolduralım Bir tarafta da fırınımızı 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp tartımızı orta gözdeki ızgaranın üzerine oturtalım Yaklaşık 30-35 dakika sonra pişen tartı fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim Buzdolabında da 2-3 saat kadar dinlendirip sonra dilimleyelim ve ikram edelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.