![]() |
Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Börek Tarifi(Resimli Anlatım)Kıymalı börek nasıl yapılır? ![]() Malzemeler -5 adet yufka -300 gr ![]() -1 adet kuru soğan -2 adet domates -5 adet biber -Karabiber tuz -1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılıp akı yufkalara sürülecek) Yapılışı İç Harcı: Soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulunca kıyma eklenir ![]() ![]() Böreğin hazırlanışı: İlk olarak her bir yufka sekiz üçgen parçaya (Sigara böreğinde ki gibi) bölünür ve yumurta akıyla bir miktar yağ çırpılıp yufkaların üzerine sürülür ![]() Sarılan rulonun bir ucu katlanıp diğer uç onun üzerine sarılır ![]() ![]() Harcımız hazırladığımız böreklerin içine doldurulur ![]() ![]() Yumurta sarısı sürülerek önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|