Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, pastamresimli, rulo

Rulo Pastam(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rulo Pastam(Resimli Anlatım)

Çok pratik çok hafif bi okadarda lezzetli bir tarif

Rulo pasta
Malzemeler:
Keki için:
5 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
2 paket sade kremşenti
2 su bardağı süt
üzerine ezilmiş fındık

Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırt edip beyazlarını köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpıyoruzDaha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruzun ve kabartma tozunuda ilave edip mikserin düşük ayarında 1-2 dakika daha çırpıyor ve hamuru hazır ediyoruz

Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış yada yağlı kagıt serilmiş tepsiye döküp 160 derecede pişmeye bırakıyoruz

Kekimiz pişerken 2 paket krem şantiyi 2 bardak sütle çırparak hazırlıyoruz

Keki üzeri pembeleşene kadar pişirip fırından alıyoruzBiraz soguyunca ılıkken tepsiden alıyoruz(sogursa hamur kırılabilir)

Tepsiden çıkattığımız kekin üzerine kremayı yayıyoruz

Rulo şeklinde sarıyoruz

Üzerinede krema sürüp fındık kırıklarıyla süslüyoruzBuz dolabında biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruzAfiyet olsun

Aslında bu tarif muzlu çok güzel oluyor ama benim çocuklar muzu yemişler ve ben son anda farkedince muzsuz bir pasta oldu:)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com