Rulo Pastam(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Rulo Pastam(Resimli Anlatım)Çok pratik çok hafif bi okadarda lezzetli bir tarif Rulo pasta Malzemeler: Keki için: 5 yumurta 5 yemek kaşığı şeker 7 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 paket sade kremşenti 2 su bardağı süt üzerine ezilmiş fındık Yapılışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirinden ayırt edip beyazlarını köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpıyoruzDaha sonra sarılarını ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruzun ve kabartma tozunuda ilave edip mikserin düşük ayarında 1-2 dakika daha çırpıyor ve hamuru hazır ediyoruz Hazırladığımız kek hamurunu yağlanmış yada yağlı kagıt serilmiş tepsiye döküp 160 derecede pişmeye bırakıyoruz Kekimiz pişerken 2 paket krem şantiyi 2 bardak sütle çırparak hazırlıyoruz Keki üzeri pembeleşene kadar pişirip fırından alıyoruzBiraz soguyunca ılıkken tepsiden alıyoruz(sogursa hamur kırılabilir) Tepsiden çıkattığımız kekin üzerine kremayı yayıyoruz Rulo şeklinde sarıyoruz Üzerinede krema sürüp fındık kırıklarıyla süslüyoruzBuz dolabında biraz dinlendikten sonra servis yapıyoruzAfiyet olsun Aslında bu tarif muzlu çok güzel oluyor ama benim çocuklar muzu yemişler ve ben son anda farkedince muzsuz bir pasta oldu:) |
|