Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, baton, kekli, pasta, tarifiresimli, yaş

Baton Kekli Yaş Pasta Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baton Kekli Yaş Pasta Tarifi(Resimli Anlatım)

Baton Kekli Pasta

Malzemeler :
  • 3 paket Ülker kakaolu baton kek
  • 2 paket sade krem şanti (tarifine göre hazırlanmış)
  • 1 paket muzlu kremole (2 su bardağı süt ile hazırlanmış)
  • 3 paket eti burçak bisküvi (veya herhangi bir bisküvifındıklıçikolatalı vs)
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Üzeri için: 1 paket cikolata sosu
Yapılışı :[*] Pastayı yerleştireceğiniz kabı streç filmle kenarlardan taşacak sekilde kaplayınBaton kekleri ince dilimler halinde doğrayınTepsinizin tabanını ve kenarlarını bu keklerle kaplayın[*] 2 Paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile hazırlayınKremoleyi de 2 su bardağı süt ile haırlayıp iki karışımıda birbirine karıştırınKabaca kırılmış bisküvileri damla çikolataları ve küp şeklinde doğranmış muzları da ekleyerek iyice karıştırın(katı bir hal alacak)Karışımı keklerle döşenmiş kalıba boşaltıp üzerini düzeltinKalan keklerle de üzerini kapatıp kenardan sarkan streçle iyice sarın[*] En az 1 gece dolapta bekletinServis etmeden streçini açıp servis tabağına ters cevirinÜzerine tarifine göre hazırlanmış ve soğutulmuş çikolata sosunu döküp servis edin
Afiyet Olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com