Pofuduk Hamur Kızartması |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pofuduk Hamur KızartmasıPofuduk hamur kızartması tarifi - Pofuduk hamur kızartması yapılışı İçindekiler 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 silme çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz sıvı yağ Hazırlanışı Un tuz ve karbonatı karıştırın Un havuzuna yumurta ve yoğurdu ilave edip iyice yoğurun Hamuru üç parçaya bölüp 05 cm açıp istediğiniz büyüklük ve şekillerde kesin Önceden kızdırılmış yağda kızartın Bu ölçülerle 30 adet hamur kızartması çıkıyor Tabi bu sayı büyüklüğe göre değişir Mutlaka karbonat kullanılması gerekiyor Bir defasında dalgınlıkla karbonat yerine kabartma tozu kullanmışım İlk kızarttıklarımın neden kabarmadığını anlamak için etrafa bakınırken gördüğüm boş kabartma tozu paketi olayı açıklamıştı İçindeki yoğurdun asitlik oranını dengelemesi nedeniyle karbonat daha etkili Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir Yağ çok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız Ben bu nedenle fritözde kızartıyorum Hamuru açıp kesmek zorunda değilsiniz Ben genelde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp iki elimin arasında yassılaştırıyorum Alıntı |
|