Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaçamak, tarifikaçamak, yapılışı

Kaçamak Tarifi-Kaçamak Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaçamak Tarifi-Kaçamak Yapılışı





Kaçamak Tarifi-Kaçamak Yapılışı

(4 Kişilik)


Malzemeler
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yeterince pul biber
1 çay bardağı pekmez (ikinci versiyonda)


Yemeğin Tarifi
Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün Kaşıkla karışımın 5-6 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın

Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı pekmezli yemek de mümkün Bunun için yalnızca tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.