|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, böreğiresimli, çıtır, kase, mercimekli, yeşil |
![]() |
Yeşil Mercimekli Çıtır Kase Böreği(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Mercimekli Çıtır Kase Böreği(Resimli Anlatım)![]() ![]() Kasenizi saracak büyüklükte ki bir tabağı yufkanın üzerine kapatarak ![]() ![]() ![]() 2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıp ![]() ![]() ![]() Diğer kestiğiniz yufkalara da ayni işlemi uygulayın ![]() Sonra yufkanın kaseye saracağınız tarafını da parmağınızı yağa batırarak her tarafını yağlayın ![]() ![]() ![]() Kaseleri tepsiye ters çevirerek dizip ![]() ![]() Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra çok dikkatlice kaseden çıkarın ![]() Çıtır Kaselerin içinde ki Yeşil Mercimek Salatası Tarifi: MALZEMELER: 1 ![]() 1 Su bardağı pirinç 1 Yemek kaşığı zeytinyağı Arzunuza göre birer tutam; Taze soğan ![]() ![]() ![]() ![]() 2 Adet salatalık turşusu 2 Adet közlenmiş kırmızı biber ![]() 2 - 3 Diş sarımsak Tuz 1 limon suyu 3 Yemek kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Önce mercimekleri yıkayıp 3 - 4 parmak üzerine çıkacak kadar suyla haşlayıp ![]() ![]() ![]() Pirinci ayrı bir tencerede 1y ![]() ![]() ![]() Diğer malzemeleri küçük doğrayarak ![]() ![]() Damak tadınıza göre tuz ve limon suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|