|
|
Konu Araçları |
anlatım, böreğiresimli, çıtır, kase, mercimekli, yeşil |
Yeşil Mercimekli Çıtır Kase Böreği(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Mercimekli Çıtır Kase Böreği(Resimli Anlatım)sonra 2 ye katlayarak yarım ay şekline getirin Kasenizi saracak büyüklükte ki bir tabağı yufkanın üzerine kapatarakTabağın çevresini bıçakla daire şeklinde yuvarlayıpyan yana daireler kesin 2 kat olarak kestiğiniz yufka dairesini açıpbir parçasını parmağınızı yağa batırıp yağlayarak 2parçayı üzerine yapıştırın Diğer kestiğiniz yufkalara da ayni işlemi uygulayın Sonra yufkanın kaseye saracağınız tarafını da parmağınızı yağa batırarak her tarafını yağlayınKasenin dışını da yağlayarakyufkayı kasenin dışına sarın(Yağı bol sürün ki çıkarması kolay olsun) Kaseleri tepsiye ters çevirerek dizip180 - 200 derece ısılı fırında kızarıncaya kadar bekletin Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra çok dikkatlice kaseden çıkarın Çıtır Kaselerin içinde ki Yeşil Mercimek Salatası Tarifi: MALZEMELER: 15 Su bardağı yeşil mercimek 1 Su bardağı pirinç 1 Yemek kaşığı zeytinyağı Arzunuza göre birer tutam; Taze soğanmaydanoznanedereotu 2 Adet salatalık turşusu 2 Adet közlenmiş kırmızı biber 2 - 3 Diş sarımsak Tuz 1 limon suyu 3 Yemek kaşığı zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Önce mercimekleri yıkayıp 3 - 4 parmak üzerine çıkacak kadar suyla haşlayıpsüzgeçe boşaltınSuyu iyice süzülsün Pirinci ayrı bir tencerede 1yk yağla pilav gibi pişirin Diğer malzemeleri küçük doğrayaraksoğuyan mercimek pirinç salata kasesinin içinde karıştırın Damak tadınıza göre tuz ve limon suyunu ilave edinZeytinyağını da gezdirip yavaşça son kez karıştırınHazırladığınız karışımı yufkadan hazırladığınız kaselerin içine doldurarak servis yapın Alıntı |
|