Tavuklu Fincan Böreği Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Fincan Böreği TarifiMALZEMELER 2 Yufka 2 Tavuk Göğsü (Haşlanmış ve ufak didiklenmiş) 2 Çorba Kaşığı Mayonez 1 Havuç 3 Sivribiber 1 Domates 1 Çay Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurta Sarısı Çörekotu Tuz Biber Sos Malzemesi: 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Tereyağı 1 Yumurta 1 Çay Bardağı Yoğurt HAZIRLANIŞI İki yufkayı üst üste yayınElde ettiğiniz kalın yufkayı 8 eşit üçgen parçaya bölün Havuç domates ve biberleri çok ufak doğrayıp didiklenmiş tavuk etimayonezbezelyetuz ve biberle karıştırarak harcı hazırlayın Bir kasede eritilmiş tereyağıyoğurt ve yumurtayı karıştırarak sosu hazırlayınKüçük bir komposto kasesine biraz yağ sürünÜçgen parçayı uzun kısmı kasenin tabanına gelecek şekilde yerleştirinHazırladığınız yoğurtlu sosla yufkayı ıslatınTavuklu harçtan ilave edip tekrar yoğurtlu sosla ıslatın Yufkanın dışarda kalan uçlarını bohça şeklinde kapatınYağlanmış bir fırın tepsisine kaseyi ters çevirinböylece böreğin düz kısmı üste gelecek ve böreklerin görünümü bohça gibi olacaktırHer bir üçgen yufka parçasına aynı işlemi uygulayın Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpinÖnceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirinSıcak olarak servis yapın |
|