Tavuklu Avcı Böreği Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Avcı Böreği TarifiMALZEMELER İçi İçin: 2 Adet Tavuk Göğsü 2 Adet Soğan 3 Adet Sivri Biber 1 Çorba Kaşığı Margarin 1 Demet Maydanoz Tuz Sos İçin: 250 gr Yoğurt 1 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayınHaşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın1 Çorba kaşığı margarini tavada eritinKüçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alınRenkleri değişene dek kavurunTavuk etini de ekleyinSon olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edinAteşten indirereksoğumaya bırakın Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirinBir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırınKestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyunGeniş tarafından başlayarak yufkaları sarınHazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın Sos için:Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırınSonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyinBöreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak servis yapın |
|