Tavuklu Kadayıf Böreği Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kadayıf Böreği TarifiMalzemeler: —500 gr kadayıf —2 su bardağı süt —2 adet yumurta —1 çay bardağı sıvı yağ İçi için: —500 gr tavukgöğsü —1 adet kuru soğan —1;5 paket mantar —3–4 adet çarliston biber — tuz; karabiber —1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri —3 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı: Önce iç malzeme hazırlanır Rendelenmiş soğan yağda hafif kavrulur İnce doğranmış biberler eklenir Biberler biraz sararınca küp küp kesilmiş tavuk etleri de malzemeye katılır Suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir Daha sonra da kesilmiş mantarlar eklenir Onlar da suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir Tuz ve karabiber eklenip soğumaya bırakılır Böreğin yapılacağı tepsi yağlanır Kadayıfın yarısı yağlı ellerle hafif açılarak tepsiye yayılır Hazırlanan iç malzeme kadayıfın üstüne eşit biçimde yayılır Kadayıfın diğer yarısı da aynı şekilde en üste konur Daha sonra süt yumurta ve sıvı yağ çırpılır ve böreğin üzerinde gezdirilir Kaşar peyniri de serpilerek fırına verilir Üstü kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun Alıntı |
|