Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişilik, köpüğü, mango, yoğurt

Mango Ve Yoğurt Köpüğü (4 Kişilik)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mango Ve Yoğurt Köpüğü (4 Kişilik)





MALZEMELER
1 portakal
2 büyük mango dilimlenmiş
1 çay kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
300 ml yoğurt
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta beyazı


HAZIRLANIŞI
Bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler halinde kabuk parçaları kesin Küçük keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin
Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın Portakal kabuğu şeritlerim 2-3 dakika haşlayın Süzüp soğuk su altında tutun Tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun
Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre haline getirin(aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz)
Jelatini küçük bir tava içindeki suya dökün 5 dakika kadar bekleyin Jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın
Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üzerine dökün (Aşçının önerisine bakın) Yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın
Temiz kuru bir kapta yumurta beyazını iyice çırpın Büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ekleyin Tadına bakıp gerekirse biraz daha pudra şekeri koyun
Köpüğü 4 tatlı kâsesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin 2 saat içinde servis yapın
DİKKAT: Portakalın sadece dıştaki renkli kabuğunu kullanın Kabuğun içte kalan beyaz kısmını kullanmayın
HAZIRLAMA: Mangoları bir tabağın üzerinde (sularını akıtmak için) aşağıda görüldüğü gibi soyun Orta büyük çekirdekten başlayarak büyük parçalar halinde mangoyu dilimleyin Kabuklarda kalan mangoları da kazıyıp dilimlere suyuyla birlikte ekleyin Kabuğu uzunlamasına ince keskin bir bıçakla soyup birkaç bölüme ayırın Bir bölümün kenarım bıçağın düz kısmıyla başparmağınızı arasına alıp kabuğunu soyun Kalan bölümleri de aynı şekilde ayırın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Esnek plastik bir spatulayı tavanın dibinde kalan jöleyi kazımak için kullanın
ALTERNATİF: Eğer taze mango bulamıyorsanız 500 gram konserve mango kullanabilirsiniz Yumuşak başka konserve meyveler de mango yerine kullanılabilir 300 ml püreye ihtiyacınız var

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.