![]() |
Mango Ve Yoğurt Köpüğü (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mango Ve Yoğurt Köpüğü (4 Kişilik)MALZEMELER 1 portakal 2 büyük mango dilimlenmiş 1 çay kaşığı toz jelatin 3 yemek kaşığı soğuk su 300 ml yoğurt 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta beyazı HAZIRLANIŞI Bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler halinde kabuk parçaları kesin ![]() ![]() Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre haline getirin ![]() ![]() Jelatini küçük bir tava içindeki suya dökün ![]() ![]() ![]() Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üzerine dökün ![]() ![]() ![]() Temiz kuru bir kapta yumurta beyazını iyice çırpın ![]() ![]() ![]() Köpüğü 4 tatlı kâsesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin ![]() ![]() DİKKAT: Portakalın sadece dıştaki renkli kabuğunu kullanın ![]() ![]() HAZIRLAMA: Mangoları bir tabağın üzerinde (sularını akıtmak için) aşağıda görüldüğü gibi soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Esnek plastik bir spatulayı tavanın dibinde kalan jöleyi kazımak için kullanın ![]() ALTERNATİF: Eğer taze mango bulamıyorsanız 500 gram konserve mango kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|