Fırında Kabak Müjver Tarifi - Fırında Kabak Müjver Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kabak Müjver Tarifi - Fırında Kabak Müjver YapılışıFırında Kabak Müjver Tarifi - Fırında Kabak Müjver Yapılışı - Fırında Kabak Müjver Nasıl Yapılır? Malzemeler: *Yarım kilo kadar kabak *2 yumurta *1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir ( veya doğranmış ) *Yarım demet kadar dereotu ( Evde kalmamıştı ben kullanmadım Ancak siz muhakkak ekleyin )*Yarım demetten daha az maydanoz *5-6 dal yeşil soğan *Yeterince un ( Mümkün olduğu kadar unu az kullanmaya çalışın Bunun içinde kabağı rendeledikten sonra suyunun iyice sıkılması çok önemli )*Yarım çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: 1 Kabağı rendeleyin ve mümkün olduğu kadar suyunun süzülmesini sağlayın ( Unu çok çekmemesi için önemli )2 Dereotunu maydanozu ve yeşil soğanı mümkün olduğu kadar ufak uafak doğrayın ve karıştırın![]() 3 Tüm malzemeyi birbirine güzelce karıştırın Koyu bir kek kıvamına gelinceye kadar un ekleyin![]() 4 Yağlı kağıt serili veya yağlanmış bir borcama yayın![]() 5 Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin Dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun![]()
|
|
|
|