![]() |
Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Perde Pilavı Tarifi-Yapılışı![]() MALZEMELER : * 3 Su bardağı pirinç * 2 ![]() * 2 çorba kaşığı çam fıstığı * 1 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış) * 3 çorba kaşığı kuş üzümü * 1 Piliç veya keklik(Haşlanmış) * 1 ![]() * tuz ve karabiber HAMURU İÇİN: * 1 küçük paket margarin (yumuşak) * 3 yumurta * 3 ![]() * 1 ![]() Yapılışı: 1— Pirinç ayıklanıp yıkanır ![]() ![]() 2—Badem ve fıstık yağda pembeleştirilip ![]() ![]() 3—Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir Sıcak piliç suyu konup pişirilir ![]() ![]() ![]() 4—20 dakika kapak açılmadan demlendirilir ![]() ![]() 5—Kavrulmuş fıstık ve badem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMURUN YAPILIŞI : 1 küçük paket margarin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|