Ezo Gelin Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezo Gelin Pilavı TarifiEzo Gelin Pilavı Tarifi Ezo Gelin Pilavı nasıl yapılır resimli ezogelin pilavı yapılışı Ezo Gelin Pilavı Yapılışı Malzemeler: * 200 gr kuzu kuşbaşı (haşlanmış) * 1 adet patlıcan (küp doğranmış - kızartılmış) * 2 su bardağı arpa şehriye (350 gr) * 1 adet Knorr Meyhane Pilav Harcı * 1 çay bardağı sıvı yağ (75 ml) * 3 adet sivri biber (doğranmış) * 2 diş sarımsak (ezilmiş) * 3 su bardağı sıcak su (600 ml) ![]() Yapılışı: 1 Tencerede yağı kızdırıp sivri biberleri kavurun![]() 2 Arpa şehriyeleri Knorr Meyhane Pilav Harcı'nı eti sarımsakları ve sıcak suyu ilave edip karıştırın![]() 3 Pilavı bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte pişirip demlendirin![]() 4 Pilavı servis tabağına alıp içine kızarmış patlıcanları karıştırıp sıcak olarak servis edin![]() |
|
|
|