Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, patlıcanlı, pilav, tarifiresimli

Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)








Malzemeler
300 gr kuzu eti
2 su bardağı pirinç
3 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı badem
3 çorba kaşığı sıvı yağ
karabiber
Tuz

Yapılışı:
Tencereye sıvı yağı kuzu etlerini alın ve kavurunPatlıcanları uzun uzun dilimleyip ızgara
yada teflon tavada pişirin
Pilav yapmak için kabuklarından ayıklanan bademleri zeytinyağında kavurun üstüne 2 su
bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin Kavurduktan sonra üstüne sıcak suyunu
döküp pişirin
Kuzu etlerin üstüne 2 tane küp küp doğranmış domatesleri ilave edin pişirin
Yuvarlak bir kalıbın etrafına patlıcanları uç tarafları dışarda olacak biçimde dizin
Pilavı kalıbın içine alın orta kısmına kuzu etini koyun ve patlıcanların dışta duran kısımlarıyla kapatıp
kalıbtan çıkaralım








Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.