![]() |
Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Pilav Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Malzemeler 300 gr kuzu eti 2 su bardağı pirinç 3 adet patlıcan 1 adet kuru soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı badem 3 çorba kaşığı sıvı yağ karabiber Tuz Yapılışı: Tencereye sıvı yağı kuzu etlerini alın ve kavurun ![]() yada teflon tavada pişirin ![]() Pilav yapmak için kabuklarından ayıklanan bademleri zeytinyağında kavurun üstüne 2 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin ![]() döküp pişirin ![]() Kuzu etlerin üstüne 2 tane küp küp doğranmış domatesleri ilave edin pişirin ![]() Yuvarlak bir kalıbın etrafına patlıcanları uç tarafları dışarda olacak biçimde dizin ![]() Pilavı kalıbın içine alın orta kısmına kuzu etini koyun ve patlıcanların dışta duran kısımlarıyla kapatıp kalıbtan çıkaralım ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|