Patatesli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli PilavMALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 orta boy patates 150 gr tereyağı tuz HAZIRLANIŞI Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın ertesi gün süzüp tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın Hemen süzün soğuk sudan geçirin Daha önceden soyulmuş ve 0 5 cm halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına vekenarlarına dizin Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereyedökün geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın hafif tuz serpin tencerenin kapağını sıkıca kapatın çok çok hafif ateşte iki saat pişirin Servis tabağına alırken ortaya pilav kenarına patatesleri dizin arzu edilen et çeşitleriyleservis yapın
|
|
|
|