![]() |
Firinda Etli Pilav (6 Kişilik) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Firinda Etli Pilav (6 Kişilik) TarifiZEMELER 3 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 150 gr Kuzu Kuşbaşı 100 gr İnce Kıyılmış Mantar 2 Soğan 2 Domates 1 Fincan Süt 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz Tart malzemesi: 2 Su Bardağı Un 100 gr Margarin 2 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz HAZIRLANIŞI Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan et mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın ![]() Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak ![]() ![]() ![]() Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu tuz ve margarini ekleyin ![]() ![]() ![]() Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın ![]() ![]() Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|