Kuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Şehriye Pilavı TarifiKuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi Kuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi Resimli Kuzu Etli Şehriye Pilavı Tarifi Malzemeler *150 Gr kuzu eti*1 Paket arpa şehriye *2 Adet domates *2 Adet yeşil biber *1 Adet kuru soğan *2 Diş sarımsak *1 Çorba kaşığı salça *Ayçiçek yağı tuz yeteri kadar suYapılışı Kuzu etlerini küçük küçük doğruyoruz Tencereye bir miktar yağ koyuyoruz etleri tencerenin içerisine alıp kavuruyoruz Sulanmamasına özen gösteriyoruz![]() Üzerine kuru soğan sarımsak ilave ederek kavuruyoruz Yeteri kadar domates biber salçası ilave ediyoruz Biraz çevirip sıcak su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz Etlerimiz pişince diğer tarafta arpa şehriyemizi yağ koyduğumuz tencereye alıp kavuruyoruz Üzerine yeşil biber ilave ederek bir iki defa çevirdikten sonra domatesleri ilave ediyoruz![]() Üzerine pişen kuzu etlerini suyuyla birlikte ilave ediyoruz Tuzunu ve suyunu ayarlıyoruz Dibinin tutmaması için ara ara karıştırmaya devam ediyoruz Şehriye pilavı suyu çok çeker bu nedenle suyunun ayarına dikkat ediyoruz Pilavımız pişip 5 dakika demlendikten sonra servise hazırdır Yanında dereotlu cacık tavsiye ederiz
|
|
|
|