Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çintemani, formlu, pilav, tarifi

Çintemani Formlu Pilav Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çintemani Formlu Pilav Tarifi





MALZEMELER
3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır


lSafranlı Pilav

MALZEMESİ :
1 çay bardağı pirinç
1 tane tavuk budu
1 yemek kaşığı nohut
1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm
1 tane kayısı
1 tane küçük soğan
1 gr safran
Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı)
Badem (1 yemek kaşığı)
3-4 tane top karabiber
3-4 tane top yenibahar
2 kaşık tereyağı
05 çay kaşığı toz zencefil
Süsleme için kiraz domates

HAZIRLANIŞI
Tavuk budu haşlanır didiklenir Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır Tavuğun üstüne eklenir Soğan küp doğranır Kayısı minik doğranır Tereyağında soğan pembeleşir Üstüne kayısı üzüm nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir Tavuk da konur 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir 15 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir Pilav pişirilir En son 05 çay kaşığı toz zencefil kavrulmuş badem ve fıstık eklenir Demlendirilir


2 Domatesli Pilav :

MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirinç
1 tane tavuk budu
2 adet domates
05 yemek kaşığı salça
1 tane kırmızı biber
4-5 adet tane karabiber
4-5 adet tane yenibahar
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır ve didiklenir Üzerine yenibahar karabiber (parçalanmış) ilave edilir
Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler salça küp doğranmış kırmızı biberler eklenir Tavuklar ilave edilir Pirinç de üzerine konur 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir Pişirilip demlendirilir



3 Sebzeli Pilav :

MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirnici
1 tane tavuk budu
3-4 tane karabiber
3-4 tane top yenibahar
1 yemek kaşığı iç bakla
1 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı şam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
5-6 dal dereotu
1 tane küçük kuru soğan

HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır didiklenir parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur İç bakla yarı haşlanır Kabuğu soyulur Bezelye de yarı haşlanır İç bakla bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir Süzülmüş pirinçler de eklenir 15 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir Pişirilir doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir
Üç çeşit pilav dinlendikten sonra servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır Ters çevrilir Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır ters çevrilir Sebzeli pilavdan da alınır Ters çevrilir Domatesli pilav kiraz domates ile safranlı pilav haşlanmış nohut ile sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir Üzüm hoşafı ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.