Tropikal Recel |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tropikal Recel![]() Malzemeler: 1 papaya (yaklaşık 300 gr) 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr) Yarım kavun (yaklaşık 500 gr )2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu 150 gr esmer tozşeker 500 gr reçel şekeri (2:1) Nasıl Hazırlanır: 1 Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı![]() 2 Meyve karışımını limon suyu ve kabukları şeker ve recel sekeri ile karıştırın Karıştırarak reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3 - 4 dakika kaynatın Üstte biriken köpüğü alın Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin
|
|
|
|