![]() |
Soslu Yerelması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Yerelması TarifiMALZEMELER 1 kg Yerelması 4 Domates 4 Çarliston Biber 4 Çorba Kaşığı Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çay Bardağı Süt 1/2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Dilim Kızarmış Ekmek Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın ![]() Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() Çarliston biberleri ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız domates sosuna beşamel sos ve 3-4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi ekleyin ![]() ![]() Kızarmış ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|