Pazı Yapraklarında Tekir Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazı Yapraklarında Tekir TarifiMALZEMELER 6 Pazı Yaprağı 3/4 Çay Bardağı Beyaz Şarap 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Tuz Nane ve Toz Karabiber HAZIRLANIŞI Balıkların pullarını ve içini temizleyip yıkayın Tuz ve biberle ovup bekletin Pazı yapraklarının kalın kök kısımlarını ayıklayıp fırın tepsisine yan yana dizin Pazı yapraklarının üzerine balıkları yerleştirin Balıkların üst kısımları açıkta kalmalıdır Şarabı üzerine döküp 210 derece ısıtılmış fırında 1 3-14 dakika pişirin NOT: Dilerseniz balıkları ince şeritlere kesilmiş füme balıklarla sarabilirsiniz Bunun için füme somon veya füme alabalık dilimleri kullanabilirsiniz |
|