Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
graten, kabak, tarifi, yapılışı

Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı





Kabak Graten Tarifi - Kabak Graten Yapılışı - Kabak Graten Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
2 adet iri kabak
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
tuz karabiber

Beşamel sos için:
1 buçuk yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt

Yapılışı:
Kabakları soyduktan sonra boyuna 2′ye kesip haşlayın Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayın Bunun için bir tavaya margarini alıp eritin ve unu ilave edin Unu yağda biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ilave edip çırpma teli ile çırpın Bu şekilde koyulaşıp kaynayana kadar pişirin Kabakların pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edin Pişmişseler nazik bir şekilde fırın kabına alın İçlerini yemek kaşığı yardımı ile sandal gibi boşaltın Boşalttığınız yeri önceden haşlayıp didiklediğiniz ve baharat koyduğunuz tavuk etleri ile doldurun Tavukların üzerini beşamel sosu ile kapatıp fırına sürün 160 derecede üzerleri kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.