Vişne Yalancı Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Yalancı Dolması TarifiVişne Yalancı Dolması Tarifi Vişne Yalancı Dolması Tarifi Vişne Yalancı Dolması yapılışı Vişne Yalancı Dolması nasıl yapılır ![]() Kullanılan Malzemeler : pirinç (1 su bardağı) 200 gr ![]() taze asma yaprağı 400 gr ![]() kuru soğan (8 adet) 500 gr ![]() vişne 100 gr ![]() zeytinyağı (3/4 su bardağı) 150 gr ![]() vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr ![]() yeşil-çakal-türbe eriği 100 gr ![]() kara biber (1çay kaşığı) 15 gr ![]() tarçın (1 çay kaşığı ) 15 gr ![]() kuru nane (1 çay kaşığı) 5 gr Vişne Yalancı Dolması Tarifi : Soğanı ince doğrayın Pirinci yıkayıp süzün Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin Pirinci ekleyin rengi dönünce vişne suyu veya nar ekşisini katın Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun Tavayı ateşten alıp karabiber tarçın nane ve tuz ilave edip karıştırın Soğumaya bırakın![]() Asma yapraklarını haşlayıp süzün Her bir yaprağa hazırladığınız iç ve iki adet vişne koyup sarın![]() Tencere altına taze asma yaprağı döşeyin Üstüne dolmaları sıralayın Aralarına taze erik serpiştirin Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise çıkarın
|
|
|
|