Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ankhesenamen, kralice, mısır

Mısır: Kraliçe Ankhesenamen

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mısır: Kraliçe Ankhesenamen

Kraliçe Ankhesenamen (Ankhesenpaaten)

Ankhesenamen firavun Akhenaton ve kraliçe Nefertiti'nin (altı kızından) üçüncü kızlarıdır
Doğumdaki adı Ankhesenpaaten dir Yaklaşık 9 yaşında başka anneden (Kia'dan) olan yarı kardeşi Tutankamon ile evlenerek kraliçe olmuştur Kral naibi Ay'ın etkisiyle ismini de Ankhesenamen olarak değiştirerek firavun ailesinin Aton dininden döndüğünü göstermiştir İlk evliliğinde en az 2 düşük yaptığını Tutankhamon'un mezarında bulunan fetüs mumyaları ortaya koymuştur Tutankhamon'un ölümünden sonra Hitit kralına yazdığı mektuplar Hattuşaş da bulunmuştur Bu belgelerde korktuğunu söyleyerek kral Şupililouma'dan kendisine evlenmek üzere bir prens göndermesini istemiştir Yollanan prensin yolda öldürüldüğünü Hitit kaynakları anlatmaktadır İkinci defa vezir Ay ile evlenmesi bunun firavun olmasını sağlamıştır Bu evlilikten hemen sonra tarih sahnesinden silinen Ankhesenamen'in mezarı henüz bulunamamıştır[1]

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com