Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babilliler, kültür, siyasî, tarih, uygarlık

Babilliler Siyasi Tarih, Kültür Ve Uygarlık

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Babilliler Siyasi Tarih, Kültür Ve Uygarlık

BABİLLİLER SİYASİ TARİH KÜLTÜR VE UYGARLIK

BABİLLİLER SİYASİ TARİH
Sami soyundan gelen Amurrular'a Babilliler denir
Başkent Babil olmak üzere MÖ XIX yy'da Mezopotamya'nın en güçlü devletini kurdular
Birinci Babil Devleti'ni MÖ 1594'te Hititler yıktı
İkinci Babil Devleti'ni MÖ 539'da Persler yıktı

BABİLLİLER KÜLTÜR VE UYGARLIK
Babilliler Kral Hammurabi zamanında mutlak krallığa dayalı büyük bir imparatorluk kurdular
Sümer Kralı Urukagina tarafından yazdırılan ilk kanunlardan sonra Mezopotamya'da bilinen diğer bir kanun ise Hammurabi Kanunları'dır
Babilliler astronomi çalışmaları yapmışlar burçları bulmuşlar ve yılı 354 güne bölmüşlerdir
Babillilere ait en önemli sanat eserleri şunlardı : Hammurabi Steli Babil Kulesi ve Babil'in Asma Bahçeleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com