Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fransız, ihtilali’nin, nelerdir, sebep, sonuçları

Fransız İhtilali’Nin Sebep Ve Sonuçları Nelerdir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fransız İhtilali’Nin Sebep Ve Sonuçları Nelerdir?

Fransız İhtilali’nin Sebep ve Sonuçları Nelerdir?

NEDENLERİ:
1 Fransa kralı ve yardımcılarının lüks içindeki yaşantısına rağmen halkın sefalet içinde yaşaması
2 Kralın baskı ve zulümleri
3 Halkın;soylularrahiplerburjuvalar köylüler olarak sosyal guruplara ayrılması
4 Köylülerinnüfusun büyük bölümünü oluşturmalarına rağmen yoksulluk çekmeleri ve vergi yükünün onların sırtlarında olması
5 Kralın yeni vergiler koyması
İHTİLALİN SONUÇLARI
1 İhtilal devam ederken yayımlanan”Fransız İnsan ve Yurttaşlık Hakları Bildirgesi”nde herkesin kanun önünde eşit olduğu… vurgulanmıştır
2 Hürriyeteşitlikadalet…gibi kavramlar toplum yaşantısına girmiştir
3 İnsan hakları ilk kez anayasayla güvence altına alınmıştır
4 Milliyetçilik fikri ilk kez ortaya çıkmışbundan sonra krallık ve imparatorluklar yıkılarak ulus(millet) devletler kurulmuştur(Osmanlı devletini en çok bu ilke etkilemiştirÇok uluslu bir devlet yapısına sahip olan Osmanlı Devletindeki azınlıklardış devletlerin kışkırtmasıyla ayaklanarak birer birer bağımsızlıklarını kazanmışlardırAyrıca gene bir imparatorluk olan Avusturya-Macaristan’ı da olumsuz etkilemiştir)
5 Laiklik ilk kez ortaya çıkmıştır
6 Avrupa’daki imparatorluklar ve bazı krallıklarihtilalin getirdiği yenilikleri engellemek için Fransa’ya savaş açtılarancak bu Fransız halkının birbirine kenetlenerek daha da güçlenmesine yol açtı
***Fransız İhtilalinin sonuçlarını pratik olarak hafızamıza şöyle kodlayabiliriz (HAMİDE)
Hüriyet
Adalet
Milliyetçilik
İnsan hakları
Demokrasi
Eşitlik

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com