|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
devrinde, lale, nelerdir, yapılan, yenilikler |
![]() |
Lale Devrinde Yapılan Yenilikler Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lale Devrinde Yapılan Yenilikler NelerdirLale Devrinde Yapılan Yenilikler Nelerdir ? 1 – ) Lale Devri’nin en önemli yeniliklerinden birisi 1727′de Osmanlı Devleti’ndeki ilk Türk Matbaası kurulmuş olmasıdır ![]() 2 – ) Lale Devri’nde matbaanın kurulması yanında yaşanan bir diğer bilimsel gelişme de bir Tercüme Heyeti’nin kurulmuş olmasıdır ![]() 3 – ) Lale Devri’nde Osmanlı Devleti adına görülen en önemli gelişmelerden birisi de çeşitli Avrupa devletlerinde geçici olarak elçiliklerin açılması ve bu ülkelere ilk olarak eğitim için öğrencilerin gönderilmesi olmuştur ![]() 4 – ) Bu dönemde Avrupa’da Türk tarzı moda olurken ![]() ![]() 5 – ) Bu dönemde seramik ve çinicilikte de gelişme yaşanmıştır ![]() ![]() 6 – ) Lale Devri’nde sanat alanında görülen en önemli kişi Levni’dir ![]() ![]() 7 – ) Lale Devri’nde edebiyatta göze çarpan isim ise devrin en büyük şairi olan Nedim’dir ![]() ![]() 8 – ) Bir eğlence devri olarak da telaffuz edilen Lale Devri ![]() ![]() ![]() 9 – ) 1727’de Üsküdar’da açılan ve Avrupa usulü askeri eğitim vermeyi amaçlayan Hendesane bu alanda bir ilk teşkil etmektedir ![]() ![]() ![]() 10 – ) Tekfur Sarayı’nda açılan çini imalathanesinin yanı sıra ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|