Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belçika, tarihi, ülkeler

Ülkeler Tarihi: Belçika

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ülkeler Tarihi: Belçika

Belçika´ya ilk yerleşenler Belgealar olup 5 asra kadar Roma İmparatorluğunun idaresi altındaydılar Beşinci asırda ise Frankların istilasına maruz kaldılar Daha sonra ülke Charles (Şarlken)in Batı imparatorluğuna dahil oldu 1477´den sonra Şarlken´in yeğeni Maximilian´ın eline geçti Bundan sonra 300 sene kadar Belçika yabancılar tarafından idare edildi

1713´te Avusturya İmparatorluğunun eline geçti ve "Avusturya Hollandası" diye anıldı Fransa 1813´te Belçika´yı işgal etti 1815´te Napolyon yenilince Belçika Hollandalıların idaresine girdi 1830´da Belçikalılar birleşerek Fransa ve İngiltere´nin garantisi altında bağımsız bir devlet kurdular 4 Haziran 1831 tarihinde bir krallık haline gelen Belçika Afrika´da sömürgecilik hareketlerinde de bulundu

Sömürgelerinden en son Kongo 3 Haziran 1960´da bağımsızlığını kazandı Belçika Birinci ve İkinci Dünya Savaşına iştirak etmiş olup her iki savaşta da Almanya tarafından işgal edilmiş Almanya´nın yenik düşmesi üzerine işgalden kurtulmuştur Birleşmiş Milletler ve NATO üyesidir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com