Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, devri, geniş, hakkında, lale

Lale Devri Hakkında Geniş Bilgi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lale devrini padişah Sultan III Ahmet ve özellikle onun Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa açmıştır Bu devir
Lale devrinden önce devlet ve halk Venedik

Doğu sınırlarında da güvenlik sağlanmaya çalışıldıBundan sonra devlet yönetiminde ıslahat ve yenileşmeye gidildi Lale devrinde ordu yeniden düzenlendi
İstanbul'da itfaiye teşkilatı kuruldu

İstanbul yeniden imara başlandı Yeni köşkler
saraylar yapıldı Türklere ait ilk basımevi açıldı Yalova'da bir kağıt fabrikası kuruldu Dokumacılıkü çinicilik yapımevleri çoğaldı Sanat ve bilim korundu

Padişahın
sadrazamın eğlence ve israfları
yakınlarını iyi mevkilere getirmeleri ve yeni vergilerin konması halkı sıkıntıya soktu ve şikayetlere sebep oldu İlmiye sınıfından Zülali Hasan ile İspirizade Ahmet Efendiler Patrona Halil'i bir isyan için teşvik ettiler Tarihimizde Patrona Halil isyanı diye anılan isyan patladı İsyancıların ısrarıyle İbrahim Paşa öldürüldü
sonra Sultan III Ahmet tahttan indirildi Böylece Lale devri kapandı Avusturya ve Venedik'le toprak kaybı pahasına da olsa Pasarofça Antlaşması (1718) yapılıp savaşsona erdirildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com