Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşmasının, brestlitowsk, sonuçları

Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları

Brest?Litowsk Antlaşması kimler arasında imzalanmıştır? - Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları
BakımlıyızCom - Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları

Rusya'da Bolşevikler ihtilâl yaptılar Çarlık rejimi ye*rine Sosyalist bir rejim kurdular (1917) Bolşevikler Çar*lık rejiminin İtilaf Devletleriyle yaptığı gizli anlaşma*ları açıkladılar Böylece Osmanlı toprak*larının paylaşıl*ma*sıyla ilgili gizli planlar öğrenildi Bolşevik yönetim İttifak devletlerine barış taraftarı olduğunu açıkladı Bunun so*nunda Sosyalistler Almanya Avusturya ? Macaristan Bulgaristan ve Os*manlı Devletiyle barış imzaladı Ruslar Kars Ardahan ve Batum'u geri verdi

Not: Kars Ardahan ve Batum 1877 - 1878 Osmanlı - Rus savaşı sonunda yapılan Berlin antlaşmasıyla Rus*yanın eline geçmişti Bu yerler Brest - Litowsk antlaş*masıyla tekrar Osmanlı toprağı oldu

Not: İtilaf Devletleri Brest?Litowsk antlaşmasını ta*nımadıklarını açıkladılar Çarlık rejiminin yeniden kurul*masına çalıştılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com