Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Brest?Litowsk Antlaşmasının SonuçlarıBrest?Litowsk Antlaşması kimler arasında imzalanmıştır? - Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları Bakımlıyız Com - Brest?Litowsk Antlaşmasının Sonuçları Rusya'da Bolşevikler ihtilâl yaptılar Çarlık rejimi ye*rine Sosyalist bir rejim kurdular (1917) Bolşevikler Çar*lık rejiminin İtilaf Devletleriyle yaptığı gizli anlaşma*ları açıkladılar Böylece Osmanlı toprak*larının paylaşıl*ma*sıyla ilgili gizli planlar öğrenildi Bolşevik yönetim İttifak devletlerine barış taraftarı olduğunu açıkladı Bunun so*nunda Sosyalistler Almanya Avusturya ? Macaristan Bulgaristan ve Os*manlı Devletiyle barış imzaladı Ruslar Kars Ardahan ve Batum'u geri verdi![]() Not: Kars Ardahan ve Batum 1877 - 1878 Osmanlı - Rus savaşı sonunda yapılan Berlin antlaşmasıyla Rus*yanın eline geçmişti Bu yerler Brest - Litowsk antlaş*masıyla tekrar Osmanlı toprağı oldu![]() Not: İtilaf Devletleri Brest?Litowsk antlaşmasını ta*nımadıklarını açıkladılar Çarlık rejiminin yeniden kurul*masına çalıştılar
|
|
|
|