Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilinmeyen, fatih, mehmetin, seferi, sultan, ölümü

Fatih Sultan Mehmet'in Bilinmeyen Seferi Ve Ölümü

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Sultan Mehmet'in Bilinmeyen Seferi Ve Ölümü

Fatih sultan mehmet'in bilinmeyen seferi ve ölümü

Fatih Sultan Mehmet askerinin kendi komutası atında hiç yenilmediğini düşündüğü için ordunun Rodos savaşında sarsılmış olan itibarını güçlendirmek istedi 1481 yılının başlarından itibarenpadişahın tuğraları Anadolu kıyılarına dikildi Fatih gelenek haline getirdiği usulüne uyarak bu seferde amacını ve nereye yöneleceğini kimseye söylemedi Seferin Mısır'ın Sultanı üzerine mi yoksa Rodos üzerine mi bilinemedi Ordu Üsküdar'dan Gebze'ye doğru yürüdü Ancak Hünkar Çayırı'na geldiği zaman bir süreden beri sağlık durumu bozulmuş olan padişah duraklamak zorunda kaldı Fatih yeni bir zaferle iyileşeceğini umuyordu Ancak 3 Mayıs 1481 günü sultanlığının 30 yıında 52 yaşında vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com