Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
tarihi, yazıalfabematbaa

Yazı-Alfabe-Matbaa Tarihi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

*İlk adım;Günümüzden yirmi bin yıl önce mağara duvarlarına çizilen hayvan resimleriyle başlayan insanın iz bırakma tutkusu altı bin yıllık bir geçmişi olan yazının ortaya çıkarılmasında atılan ilk adımlardır
*Önemi:Tarih insanın yazıyı bulmasıyla başlar(MÖ 3200)
*İlk yazı nesneleri gösteren resimler şeklindeydi
*İlk Yazıyı bulan Sümerler konuşma dilini yazı diline çevirmek suretiyle düşünceyi ve tarihi gelecek kuşaklara bırakma yöntemini de bulmuş oldular
*İlk Yazı Çeşitleri Sümerlerin kil tablet üzerine yazdıkları harflerin biçimi çiviye benze*diği için bu yazıya çivi yazısı adı verildi Çivi yazısını Babil ve Hitit gibi uygarlıklarda kullanmışlardırEski Mısırlıların kullandığı resimli yazıya “hiyeroglif” denir Bu yazıda harfler resimlerle ifade edilir Hiyeroglif yazılar yalnızca duvara ve anıtlara yazılırdı
*İlk Alfabe;Fenikeliler yazıyı çeşitli harflerle anlatarak ilk alfabeyi icad ettiler Bu alfabe Yunanlılar ve Romalılar tarafından da geliştirilerek Latin Alfabesi oluşturulmuştur
*İlk Matbaa; Dünya’da bilinen ilk matbaa Budizm’in Japonya’da yayılması için Çinliler tarafından kul*lanılmıştır Asya’da yer alan Uygurların da matbaacı*lık faaliyetine başlamalarında komşuları olan Çin etkili olmuştur
Matbaanın başlangıcının tam olarak bilin*memesine rağmen modern matbaayı 15 yüzyılın ortalarında Alman matbaacı
Johanne Gutenbergyapmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com