Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biscotti, çikolatalı, fındıklı, tarifi, yapılışı

Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı Ve Fındıklı Biscotti Yapılışı





Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Nasıl Yapılır? - Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Tarifi - Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti Yapılışı


Malzemeler

* 2 su bardağı un
* 1/2 su bardağı kakao
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 90 gram tereyağı oda sıcaklığında
* 1 su bardağı şeker (biraz da tepesine serpmek için)
* 3 yumurta
* 1 su bardağı fındık irice doğranmış
* 120 gram bitter çikolata irice doğranmış

* Ölçülerle ilgili sorularınız için önce “Ölçüler” sayfasına bakmanızı öneririm

Yapılışı

1 Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın İki ayrı fırın tepsisine parşömen kağıtlarını yayıp bir kenarda bekletin (eğer fırınınız iki tepsiyi aynı anda alacak kadar büyük değilse o zaman iki kerede pişirmeniz gerekecek Pişerken yayıldıkları için yan yana pişirmenizi önermiyorum)
2 Unu kakaoyu karbonatı kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin
3 Bir mutfak robotunda veya büyük bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını 3-4 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar çırpın Ardından şekeri ilave edip 3-4 dakika daha çırpın
4 Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın
5 Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın En son olarak fındıkları ve çikolata parçalarını ekleyin ve tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın
6 Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine çapraz olarak yerleştirin Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın
7 Ruloların tepesinden azıcık bastırarak düzleyin Geriye kalan yumurtanın sadece beyazını hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin
8 Fırında 25 dakika kadar pişirin Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir
9 Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 15 – 2 cm genişliğinde dilimlere kesin Tel bir fırın tepsisine dizin
10 Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin
11 Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.