![]() |
Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı YapılışıYalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi - Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapılışı - Yalancı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? MALZEMELER: Keki İçin: * 3 yumurta * 3 kahve fincanı şeker (birer parmak noksan olsun) * 3 kahve fincaın un * 1 pkt kabartma tozu Karameli İçin: * 2 su bardağı şeker * 2 su bardağı sıcak su Kreması İçin: * 1 litre süt * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un Üzeri İçin: * 1 poşet kremşanti (75 gr) * 1 çay bardağı süt YAPILIŞI: 1 ![]() Şeker ve unu mikserle en az 10 dakika iyice beyazlaşana kadar çırpın ![]() 2 ![]() Unu ve kabartma tozu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın ![]() 3 ![]() Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin ![]() ![]() 4 ![]() Karameli hazırlamak için şekeri teflon tencereye dökün ve ateşte iyice eriyip rengi koyulaşana kadar ısıtın ![]() 5 ![]() Rengi iyice koyulaşan şekere yavaş yavaş sıcak suyu dökün ve katılaşacak olan şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın ![]() ![]() 6 ![]() Şeker eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve soğumuş kekin üzerine şerbeti dökün ![]() ![]() 7 ![]() Krema malzemelerini tencereye alın ve kaynayıp gözgöz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin ![]() ![]() 8 ![]() Soğuyan kekin üzerine ılık kremayı dökün ![]() 9 ![]() Krem şantiyi sütle çırpın ve düzgünce soğumuş kremanın üzerine sürün ![]() 10 ![]() Üstünü istediğiniz biçimde süsleyin ve buzdolabında iyice soğutup servis edin ![]() Notlar: 1 ![]() Kullanacağınız bardak 200 gr lık olanlardan ![]() 2 ![]() Tepsinin boyutu 27×27 kare borcam 3 ![]() Süslemede önce hindistancevizi serpip servis yapmadan hemen önce tepside biriken karameli tatlının üzerine damlatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|